Институт за азијске студије

Наш тим

Проф. др Драгана Митровић

Оснивач и председник ИАС-а

Проф. др Драгана Митровић
Др Драгана Митровић, редовни професор на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, oснивач и председница Института за азијске студије (www.ias.rs), водећи је познавалац економије, политике, међународних односа и безбедности савремене Кине и Источне Азије у нашем региону.
Др Франк Донт
докторат из историје, Јејл Универзитет, САД, члан ИАС
Др Франк Донт
Франк Донт је виши предавач историје на Институту за азијске студије Универзитета Брунеи Дарамсалам. Такође предаје и у Индонезији и на ширем малајском културном подручју у југоисточној Азији. Као истраживач историје 20. века нарочито је усмерен на изучавање реакција локалних лидера.
Др Џаганат Панда

члан ИАС

Др Џаганат Панда
Др Џаганат Пандаје шеф Стокхолмског центра за питања Јужне Азије и Индо-Пацифика (SCSA-IPA) при Институту за безбедносну и развојну политику (ISDP), Шведска. Такође је директор за истраживачку сарадњу Европе и Азије у YCAPS, научни саветник у Хашком центру за стратешке студије (HCSS).
Ђовани Никотера
дипломирани правник, члан ИАС
Ђовани Никотера
Господин Никотера служио је мандат у Канцеларији Уједињених нација за дрогу и криминал (UNODC) од 1997. до 2012. У седишту УН-a у Бечу је обављао више функција, укључујући и рад у Комисију Уједињених нација за спречавање криминалитета и кривично правосуђе.
Срђан Перишић
доктор политичких наука, члан ИАС
Срђан Перишић
Др Срђан Перишић је дипломирао на Војној академији у Београду. Магистрирао је два пута на Факултету политичких наука у Београду. Прво из научне области - Политичка теорија и методологија политичких наука, са темом: Либерализам као оганичење модерне демократије.
Иван Зарић
доктор политичких наука, члан ИАС
Иван Зарић
Др Иван Зарић дипломирао је на Војној Академији у Београду, Одсек Ратне морнарице. Магистрирао је на Факултету политичких наука у Београду на смеру Међународни односи, из уже научне области Геополитика и геостратегија.
Бојан Станковић
дипломирани политиколог, члан ИАС
Бојан Станковић

Дипломирани политиколог за међународне послове. 

Амбасадор Терухико Шинада
Специјални саветник ИАС
Амбасадор Терухико Шинада
Терухико Шинада је служио у дипломатској служби Јапана више од 40 година. Образовање: Економски факултет Универзитета Кејо, Јапан. Као дипломата, био је на бројним руководећим функцијама: Амбасада Јапана у Београду (1980-86, 1992-95, 2006-10), Канцеларија високог представника у Сарајеву (1996), Мисија Јапана при УН у Њујорку (1997-98), Амбасада Јапана у Бечу (1999-2001).